Meiltä saat edulliset aurinkokeräinpaketit asennettuna

Aurinkokeräimet on ehkä hieman unohdettu energian tuotto muoto omakoti asukkaille. Se on toimintavarma, ekologisin ja edullisin tapa tuottaa pientalon lämminkäyttövesi maaliskuusta syyskuun loppuun. Ilmaisenergiana aurinkokeräimet sopivat erityisesti talouksiin, joissa on suuri käyttöveden kulutus.

Toimitamme Ensol aurinkokeräinpaketteja, jotka pitävät sisällään kaiken tarvittavan mukaan lukien pumpun, keräinnesteet ja ohjaimen. Mitoitamme keräinten tehon rakennukseenne sopivaksi. Ensol valmistaa tasokeräimiä, jotka kestävät mielestämme tyhjiöputkikeräimiä paremmin Suomen keliolosuhteita varsinkin katon lappeensuuntaisesti asennettuna.

Palveluihimme kuuluu myös aurinkokeräinten asennus.

Ensol aurinkokeräin
Alkaen 2550€.

Aurinkokeräin
Aurinkokeräimet osana hybridilämmitysjärjestelmää
Aurinkokeräimet + vesikiertotakka
Jos käytössäsi on paljon puita, voit lämmittää taloasi esim.vesitakalla talviaikaan. Lämmityskauden ulkopuolella aurinkokeräimet hoitavat lämpimän käyttöveden tarpeen.

Aurinkokeräimet + lämpöpumput
Kun aurinkokeräimet asennetaan maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle, saa lämpöpumppu saa huilata kesän ajan, mikä lisää lämpöpumpun elinkaarta arviolta 30%.

Aurinkokeräimet + öljylämmitys
Olemme asentaneet aurinkokeräimiä paljon öljylämmityksen rinnalle. Esimerkiksi 4 henkisessä perheessä tämä säästää öljyä vähintään 500 litraa vuodessa.

Aurinkokeräimet vai Aurinkopaneelit?
Aurinkokeräimet ovat edullisemmat verrattuna samantehoiseen aurinkosähköjärjestelmään. Syy tähän on se, että aurinkokeräinten hyötysuhde on noin 80 %, kun taas aurinkopaneeleiden hyötysuhde jää vähän yli 20 %:iin. Sama energiamäärän tuottamiseen tarvitaan siis pinta-alaltaan nelinkertainen määrä aurinkopaneeleita!

Aurinkokeräimet edellyttävät, että vesivaraajassa on aurinkokierukka. Jos vesivaraajasi on vanha ja suunnittelet sen uusimista, kannattaa ehdottomasti valita aurinkokeräimet aurinkopaneeleiden asemesta. Mikäli nykyinen käyttövesivaraajasi on alle 10 vuotta vanha ja siinä ei ole aurinkokierukkaa, suosittelemme yleensä katolle aurinkopaneeleita.

On myös mahdollista asentaa katolle sekä aurinkokeräimet että -paneelit.

Aurinkokeräinten huolto
Aurinkokeräimet ovat toimintavarmoja ja pitkäikäisiä eivätkä ne vaadi juurikaan huoltoa. Vuosihuolloksi riittää, että helmikuun puolivälin jälkeen tarvittaessa harjataan enimmät lumet pois keräinten päältä. Glykolineste kannattaa vaihtaa tai mitata n.10 vuoden jälkeen pakkasenkesto- ja lämmönsiirtoominaisuuksien vuoksi.

Näin aurinkokeräimet mitoitetaan
Aurinkokeräinten mitoitukseen vaikuttaa taloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä sekä lämminvesivaraajan koko. Jos varaajan koko on 300 litraa, riittää 2 kpl 2 neliön tasokeräintä ja 500 litraiseen 3 kpl. Jos varaaja on 1000 litrainen, tasokeräimiä tulisi olla 4-5 kpl.Keräimien määrä suunnitellaan aina tapaus kohtaisesti.


Kuvaus
Nämä ovat yhdet Euroopan laadukkaimmista aurinkokeräimistä, jotka kestävät erinomaisesti Suomen sääolosuhteita. Ensol aurinkokeräimillä on 10 vuoden tehdastakuu sekä TUV ja Solarkeymark sertifikaatit. Niiden hyötysuhde on erinomainen: jopa 85%.

Aurinkokeräin paketin sisältö
Myymme aurinkokeräimet valmiiksi suunniteltuina paketteina. Hintaan kuuluu: X kpl aurinkokeräin, lämmönsiirtöneste, pumppuyksikkö, kiinnitystarvikkeet sekä STDC ohjain. Lisäksi tarvitaan metritavarana myytävää eristettyä tupla rst-nesteputkea keräinten ja pumppuyksikön välille (35 €/m), jota menee yleensä 10-15 metriä. Kohde saattaa tarvita myös Vilpe kattoläpiviennin (130 € ) tai/ja kallistussarjan keräimille (+100-200 €).

Tarkka toimitussisältö:

2, 3, 4 tai 5 tasokeräintä, 2 m2 tehollinen pinta-ala per aurinkokeräin
Alumiiniset kiskot ja liittimet keräimille
Ruostumattomat kiinnitysosat
Anturikaapelin kytkentärasia
Lämmönsiirtoneste
Pumppu- ja ohjausyksikkö
Paisunta-astia sisältäen varoventtiilin, poistoletkun sekä seinäkiinnikkeen
Liittimet keräinten ja pumpun välillä
Aurinkokeräin asennus
Aurinkokeräin sopii kaikentyyppisiin kattoihin ja ne voidaan asentaa vanhan katon päälle tai uuden katon yhteydessä. Yleensä aurinkokeräimet asennetaan pystysuuntaan. Joissain tapauksissa kuten pulpettikatolle tai tasakatolle kannattaa hankkia vaaka-asenteisen aurinkokeräimet, jotka saat myös kauttamme.

Palveluihimme kuuluu myös aurinkokeräimien asennus. Kotitalousvähennys oikeus 40%.v.2023.

Meiltä saat myös aurinkokeräinten vaatiman hybridivaraajan ja muut lämmönlähteet yhteistyö kumppaniemme kautta.

PS. Toimitamme myös teollisuuteen ja maatiloille ns.suurtehokeräimiä,niistä tarjoukset ja suunnittelmat tapauskohtaisesti.